Hverdagen

Hverdagen på HU

Skemaet lægger op til rolige skoledage med plads til faglig fordybelse.
Undervisningen er enkel og overskueligt opbygget med fokus på dansk, engelsk og matematik. (Bevægelse er indarbejdet som en del daglige undervisning.)

Kulturfaget om fredagen har fokus på dannelse. Relevante emner inden for samfundsfag, historie og det naturvidenskabelige tages op i kulturfaget. Sidstnævnte først efter jul. På den måde bliver eleverne klar til fysik-delen af prøven til de gymnasiale uddannelser.

ÅRSHJUL

På HU følger vi folkeskolens ferieplan. Ved opstarten i august har vi en introperiode, hvor eleverne lærer hinanden og skolen at kende. Hen over efteråret er der mulighed for at eleverne kan komme i brobygning på ungdomsuddannelserne, således at de kan blive afklaret i forhold til uddannelsesvalg.

Lige før jul holder vi terminsprøver i fagene dansk, matematik og engelsk.

Hen over hele året har eleverne mulighed for at komme i virksomhedspraktik, enten i et ugeforløb eller en fast ugedag over flere uger.

Hen over året tager vi på flere dagsture, hvor vi lærer om naturen eller historien eller har fysisk aktivitet.

Vores brunch er et obligatorisk måltid, der giver næring og energi til skoledagen, men også et elsket ritual, der er med til at skabe den kultur af dannelse og fællesskab, der er kendetegnende for 10. klasserne.

Hver formiddag samles alle elever omkring vores daglige brunch. Vi samles om brød, pålæg, frugt og morgenmadsprodukter, men først og fremmest samles vi om det fælles ritual, som brunchen er. En lille kulturdannende begivenhed, hvor vi venter på hinanden, gør rent efter hinanden, sætter os - og rejser os på samme tid.

I denne lille daglige begivenhed er fællesskabet i centrum. Mobiltelefonerne lægges væk og I koncentrerer jer om at spise sammen, tale, lytte og være til stede i hinandens selskab.

Forplejningen står Viborg Ungdomsskoles café for. Det er Allan og hans team, der sørger for brunchen hver formiddag.

Til middag serveres dagens frokostretter. Udvalget består ofte af tre retter og en salatbuffet. Menuen skifter hver uge for at sikre en varieret kost og lidt for enhver smag. Ud over dagens retter, er der udvalg af snacks og økologiske drikkevarer. Hovedtemaerne i maden fra caféen er  sundhed, variation og økologi.

Det økologiske spisemærke

Caféen på Viborg Ungdomsskole har modtaget Det Økologiske Spisemærke i sølv. En statskontrolleret mærkningsordning der viser, hvor stor en del af de indkøbte spise- og drikkevarer på spisestedet, der er økologiske. Mærket kontrolleres og administreres  af Fødevarestyrelsen.