FØLG OS

VI ER SAMMEN OM JERES FREMTID

10CV er Viborg Kommunes samlede 10. klassestilbud. Vores mål er, at bidrage til at skabe livsduelige og afklarede unge, der er klar til at tage hul på den del af livet, der venter efter folkeskolen.

Undervisning og brobygning
Skoleåret på 10CV består af undervisning og brobygning, så I har gode betingelser for at blive afklaret med, hvad I kan og skal i fremtiden - og samtidig blive dygtige nok til at nå derhen.
Elever er forskellige. Derfor er skemaerne det også. På 10CV har vi bygget skoleåret op, så det er muligt for hver enkelt af jer at sammensætte jeres eget skema i en fin blanding af obligatoriske fag, spor og interessefag.

Modenhed og styrke
Vi arbejder med at styrke jeres modenhed. At gøre jer mere selvbevidste, i stand til at sætte mål for jer selv - og arbejde for at nå dem. Det gør vi gennem projektorienteret undervisning, daglige rutiner og målrettet arbejde med jeres mindset. (Det er rigtigt. Man kan godt blive bedre af at tro på det!)

Fællesskab
På 10CV tror vi på, at udvikling blomstrer når I er trygge i et godt fællesskab og vi forstår vigtigheden af, at I får gode venner, som I kan tage med videre i livet. Derfor har vi stort fokus på at dyrke det unikke fællesskab, der naturligt opstår på en skole fuld af sammensatte jævnaldrende. Studie- og introture og særlige dage er derfor også en vigtig del af skoleåret.

Vi har skabt rammerne for at kunne fokusere på de håb, mål og ambitioner I har, og vores lærere gør deres absolut bedste for at sikre, at I udvikler og udnytter jeres potentiale, så I kan blive klar til jeres fremtid.

Velkommen til 10CV

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Alle interesserede - forældre som elever - er velkomne til 10CVs informationsaften. Her står vi klar med kaffe, åbne arme og svar på de spørgsmål, I måtte have om Viborgs kommunale 10. klasse. (Oplægget starter klokken 17.15.)

For hvad skal der egentlig ske efter folkeskolen? Er det en god idé med et ekstra år til at modnes, få lidt mere undervisning på CV´et eller simpelthen blive sikker på, hvilken uddannelsesvej, der er den rigtige?

10CV hviler på tre ben: Faglighed, fællesskab og fremtid. Skoleåret bygger derfor på relevant undervisning, personlig udvikling i et fællesskab og længere brobygningsforløb, så eleverne både afprøver og reflekterer over de forskellige uddannelsesmuligheder, de vil stå overfor, når folkeskolen er ovre.

Alt dette og meget mere fortæller vi om på infoaftenen 30. januar. I er velkomne.

Faktisk er der en del tvivl om 10. klasse er en ungdomsuddannelse eller om det er en del af folkeskolen. Det er heldigvis nemt at svare på. 10. klasse er en del af folkeskolen, men modsat de øvrige klassetrin, er 10. klasse ikke obligatorisk. Det er derfor ganske frivilligt om du vælger at snuppe et ekstra år inden du skal videre og eventuelt opgradere din FP9 tll en FP10.

Er 10. klasse ikke spild af tid, hvis man bare kan gå direkte på ungdomsuddannelsen efter 9. klasse?

Jo, for nogen er det. Men for andre giver det god mening at bruge et ekstra år på enten at blive fagligt dygtigere, mere moden eller helt sikker på sit valg af ungdoms- eller erhvervsuddannelse.
10CV har igennem efterhånden mange år som 10. klassescenter sammensat et år, der tager højde for- og udvikler alle tre ønsker og behov.

Det lader til at have en effekt at tage sig god tid med folkeskolen. Undersøgelser har vist, at elever, der har gået i 10. klasse har mindre frafald på deres ungdoms- og erhvervsuddannelser end de elever, der er kommet direkte fra 9. klasse.